Son Kale Çanakkale İzle

Birinci Dünya Savaşı’nın en kanlı çarpışmalarından biri olan Çanakkale Savaşı bugüne kadar hiç bu şekilde anlatılmamıştı… Ahmet Okur’un yönetmenliğini yaptığı Son Kale’nin senaryosu Cemal Yavuz tarafından yazılmış. 9 ayda tamamlanan film,İngiltere Savaş Müzesi’nden alınan gerçek görüntüleri ilk kez seyirciyle buluşturuyor. Filmde, Avustralya’dan alınan siyah-beyaz cephe fotoğrafları da kullanılıyor. Ayrıca Çanakkale Savaşını kronolojik bir sıraya göre eksiksiz ve objektif olarak anlatan ilk film olması özelliğiyle de mutlaka görülmesi gereken filmler listesine giriyor.
Konu:Film, Troya’nın hikayesiyle başlıyor. Troya Savaşı’nda Komutan Agamemnon askerlerini tahta atın içine saklayarak Boğaz’ı geçmiş ve savaşı ancak bu yolla kazanabilmişti.

Binlerce yıl sonra 1915’te düşman kuvvetleri yine benzer bir yola başvurarak Boğaz’ı geçmek istediler. Çanakkale Savaş’ında bölgeye gelen en önemli gemilerden birinin adı Agamemnon’du. Bir kömür gemisi olan River Cylde’ın içine saklanan askerler ise Troya Atı’nda olduğu gibi Boğaz’ı geçebileceklerini düşündüler, ancak hesaba katmadıkları bir şey vardı; bu kez karşılarında Troyalılar değil Niğbolu’da, Kosova’da, Sırp Sındığı’nda savaşan muzaffer askerlerin torunları vardı.

Tam Ekran

0 yorum:

Yorum Gönder